logo met een hart als symbool voor iemand die comfortabel kan presenteren voor iedere groep of camera

‘Presenteren voor ieder publiek’

Overwin je spreekangst en leer authentiek spreken voor groepen

 

Tekening van presentatie vanuit het hart

Presenteren voor publiek of voor de camera…

 • Je krijgt het al Spaans benauwd, als je voor een groep ondernemers moet pitchen of presenteren.
  Misschien breekt het zweet je al uit bij de gedachte alleen of sta je te trillen, heb je klamme handen of een blok in je maag... Misschien ben je er zelfs ziek van of slaap je slecht, voordat je moet presenteren of pitchen.
 • Je wordt soms zo zenuwachtig, dat je niet goed uit je woorden komt.
  Misschien voel je je de hele tijd gespannen totdat jij zelf moet... En als je dan aan de beurt bent, zeg je niet wat je eigenlijk wilt zeggen. Of het komt er met horten en stoten uit. Eigenlijk wil je gewoon zo snel mogelijk klaar zijn.
 • Je twijfelt of jouw verhaal wel overtuigend overkomt.
  Misschien kun je prima presenteren of je pitch doen, maar wil je natuurlijker overkomen. Jij stapt in een rol en je moet wel voorbereid zijn, als je gaat presenteren. Echt contact met je publiek heb je niet. Of misschien twijfel je van binnen toch nog wel aan jezelf...

logo met een hart als symbool voor iemand die comfortabel kan presenteren voor iedere groep of cameraTraining 'Presenteren voor ieder publiek'

 

Donderdag 23 mei 2019

Van 10.00 tot 17.00 uur

Nassausingel 26 in Breda

prijs: € 297,- exclusief BTW

(lunch inbegrepen)

dit veld niet invullen s.v.p.

Toch is zichtbaarheid cruciaal voor jouw bedrijf.

Eigenlijk zou je beter willen kunnen presenteren. Authentiek en overtuigend overkomen. Je er ontspannen bij voelen. Dat zou goed zijn voor jouw geloofwaardigheid en voor de zichtbaarheid van je bedrijf.

Laat jij nu kansen liggen?

Het knaagt aan je. Je voelt, dat je kansen laat liggen of zelfs omzet mist, doordat je het geven van presentaties uitstelt of uit de weg gaat. Je speelt al wel even met het idee om video's in te gaan zetten voor je marketing, maar toch is het er nog niet van gekomen. Misschien geldt hetzelfde voor webinars. Soms heb je het gevoel dat je faalt, omdat je niet ontspannen voor publiek kunt spreken. Omdat je te krampachtig voor de groep staat, ben je immers minder geloofwaardig en straal je niet die expertise uit, die jij wel hebt.

Je bent niet de enige...

Soms denk je misschien wel eens, dat jij de enige bent, die zich laat tegen houden of te weinig resultaat boekt met je presentatie. Misschien denk je zelfs, dat je het nooit zult leren. Of... eigenlijk kun je het best, maar het kost je wel veel energie vanwege de spanning, die het oproept. Mijn ervaring is, dat 90% van de ondernemers last van spanning heeft bij het houden van een speech, pitch of presentatie. Zelfs van gerenommeerde sprekers hoor ik terug, dat zij vaak in een rol stappen, waardoor ze minder authentiek zijn.

Training Presenteren voor ieder publiek - trainer doet een beweging voor

Goed kunnen presenteren is essentieel, want jij bent 'een ondernemer on a mission' en je wilt...

 • Opvallen en als expert herinnerd worden.
 • Je boodschap overtuigend brengen.
 • Authentiek leren spreken en presenteren voor publiek of voor de camera.

Dat is belangrijk voor jou, want jij hebt een boodschap te brengen. Jij wil een verschil maken. Bovendien wil je een gezond en groeiend bedrijf. Genoeg klanten, genoeg omzet.

Dan is de training ‘Presenteren voor ieder publiek’ echt iets voor jou.

 

8 mensen in kring zittend voor training Presenteren voor ieder publiek

Van angst of onzekerheid naar authentiek spreken

Angst of onzekerheid bij het geven van presentaties of spreken in het openbaar is niet nodig. Evenmin als het neerzetten van een performance of het stappen in een rol. Je hebt geen slimme technieken, vlotte babbels en opgepoetste ego’s nodig. Wel aanwezig zijn, aandachtig kunnen luisteren en van daaruit krachtig en authentiek spreken.

Wil jij meer rendement uit je presentaties, video’s of webinars halen?

 • Potentiële klanten raken, zodat ze méér willen weten van jouw dienstverlening.
 • Een boodschap overbrengen, die inspireert en aanzet tot actie.
 • Jouw publiek ambassadeur van jouw bedrijf maken.

Laat mij je helpen om angst en performance achter je te laten.

Ik heb al veel ondernemers geleerd, hoe ze authentiek kunnen spreken of dat nou voor een publiek van één of van 1.000 is. Hoe ze echt verbinding met zichzelf en met hun publiek kunnen maken. Hierdoor staan ze met vertrouwen op elk podium en zijn ze in staat om ontspannen hun verhaal voor de camera te vertellen.

Meld je dan nu aan voor de training ‘Presenteren voor ieder publiek’

dit veld niet invullen s.v.p.

Johan Rinzema, OAMKB Oosterhout-Breda

Als ik voor groepen moet spreken, voel ik me meestal opgejaagd. Ik zit me van tevoren op te fokken. De nacht ervoor slaap ik slecht. Ik krijg geen brok door mijn keel.

Door de sessie heb ik geleerd om de rust in mezelf te ontdekken. Ik heb gemerkt, dat ik dan veel makkelijker uit mijn woorden kom. Dan kan ik ook observeren en zie ik de ander. Dan ben ik niet zo met mezelf bezig. Ik vond het wel geweldig. Echt.

Anne-Claire is een kei in het meenemen van mensen. Ze heeft een bepaalde rust in zichzelf, waardoor ze je meeneemt en het vanzelfsprekend gaat worden. In het begin voelde ik me wel opgejaagd. Aan het einde had ik wel even last van trillende voeten, toen ik voor de groep stond. Daarna vond ik mijn rust en wilde ik gewoon iets vertellen. Dat ging me heel natuurlijk af.

Foto van Nicole klant van Presenteren voor ieder publiek

Nicole de Jong,
De Zaak Vught

Toen de uitnodiging van Anne-Claire kwam, dacht ik: “Dit ga ik niet doen”. Ik had bedacht om in 2019 niets meer aan trainingen om te leren pitchen te doen.

Nooit meer pitchen! Ik ga nooit meer voor een groep staan…

Al 3 jaar was ik bezig met pitch-trainingen. Zelfs vanuit daar naar psycholoog doorgestuurd. Vorig jaar werd ik letterlijk ziek, toen ik mijn bedrijf wilde presenteren aan 70 mensen. Zo nerveus was ik…

Het allerspannendste vond ik, dat ik afgerekend kon en zou worden op wat ik ging zeggen. Op wat ik ging vertellen. In de training bij Anne-Claire heb ik gemerkt, dat ik het veel spannender vind, dat mensen naar me kijken, zonder dat ik überhaupt iets zeg…

Maar als ik puur vanuit mezelf voor een groep sta zonder te bedenken, wat een ander van mij vindt… Dan lukt het blíjkbaar best goed om te vertellen, wat ik wil vertellen.

Zonder de empathische, warme, geduldige aanpak van Anne-Claire was het me niet gelukt om de avond door te komen. Dan was ik in de pauze vertrokken… Ik heb het ook als zeer prettig ervaren, dat de groep er (zonder oordeel) voor me was.

Foto van klant Presenteren voor ieder publiek: Saskia Geraerts

Saskia Geraerts,
psycholoog, auteur,
motivational speaker

Ik sta veel voor grote groepen en hoe groter de groep hoe leuker ik het vind. Dus ik was benieuwd, wat ik nog zou gaan leren. Bij mijn presentaties gebruik ik verschillende technieken. Zo weet ik, hoe ik een boodschap kan laten landen. Hoe ik de energie in de groep kan laten toenemen of hoe ik mijn publiek stil kan krijgen.

Wat ik in de training geleerd heb, is hoe ik meer in verbinding kan zijn met mijn publiek. Hierdoor kan ik makkelijker naar een stuk kwetsbaarheid gaan in mijn spreken. Durf ik dieper te gaan… Dat levert me op, dat ik authentieker en oprechter overkom.

Anne-Claire bewaart de rust en zet een veilige setting en sfeer neer. Dat zorgt ervoor, dat zenuwen bij de deelnemers verdwijnen en iedereen durft te experimenteren met hoe je voor de groep kunt staan.

Foto van klant Presenteren voor ieder publiek - Leila

Leila Claassens,
Manifest Your Dreamlife

Omdat ik volop bezig ben met presenteren, was ik benieuwd wat de training mij zou brengen. Op zich vind ik het niet eng om voor de groep te staan, maar ik ervaar altijd wel een gezonde spanning. Ik wilde leren om mijn verhaal beter over te dragen en contact te houden met de groep.

Ik heb geleerd, hoe ik mensen het gevoel geven, dat ik hen zie door beter oogcontact te maken. Dat zorgt er bij mezelf voor, dat ik meer zelfvertrouwen ervaar en gewoon vanuit rust mijn verhaal vertel.

Anne-Claire is een trainer, die haar materie beheerst. Ze is zelf rustig en toegankelijk en zorgt ervoor dat je het gevoel hebt, dat je hier alles kunt zeggen…

Foto van klant Toermalijn - Presenteren voor ieder publiek

Toermalijn Peters,
Toermalijn Design

De 'Relational Presence' workshop door Anne-Claire vond ik erg prettig. Er zat een mooie opbouwende lijn in die ruimte gaf om in je eigen tijd uit je comfort zone te stappen.

Het is een workshop die je stil laat staan bij jezelf en hoe jij in contact bent met anderen. Als je in verbinding met jezelf staat kan je naar mijn idee alles creëren, wat je wilt en maakt het bewegen in onverwachte situaties makkelijker. In verbinding in jezelf met anderen opent helemaal de deuren, of dit nou om een goede relatie met je collega's betreft, je familie of je partner. Dit is waar onze verlangens primair naar terug te herleiden zijn en daar versterkt 'Relational Presence' in.

Ben je dus op zoek naar een manier om met meer zelfvertrouwen en in verbinding te communiceren voor groepen en met mensen om je heen, kan ik je deze workshop zeker aanraden.

Rianne van der Meijs,
Krachtige Jij

Wekelijks sta ik voor een groep ondernemers. Ik vind het niet meer zo eng om mijn verhaal te doen. Ik wilde wel graag meer contact met de groep. Ik vroeg me af of mijn pitch goed over kwam.

Ik let zelf op hoe iemand zichzelf neerzet. Als de energie van de persoon niet overeenkomt met de energie van het verhaal, dan voelen mensen de boodschap niet binnenkomen.

Ik was verrast door de training. Hoewel het buiten mijn comfortzone was, vond ik het heel fijn om te doen en voelde ik me zo op mijn gemak. Mooi, hoe iedereen elkaar respecteerde.

Ik heb geleerd om me comfortabel te voelen voor een groep en dichtbij mezelf te blijven. Tijdens mijn netwerkontbijt sta ik op om te pitchen, kijk rustig rond, doe mijn verhaal, stop halverwege even en ga dan verder. Ik voel me fijner en krachtiger.

dit veld niet invullen s.v.p.

Bram Loose,
Loose End Solutions

Van tevoren was ik sceptisch of het iets voor mij zou zijn. Ik heb nl. nooit moeite gehad om voor grote groepen te staan. Ik vroeg me af: “Wat ga ik hier nou nog leren…”.

Bij een verkoopgesprek deze week zat de klant met zijn 6-en aan tafel. Ik besloot om iedereen eerst rustig aan te kijken. Hierdoor wist ik direct bij wie de weerstand zat en waar de pijnpunten zaten.

Ik merk, dat ik meer tot rust kom in zo’n gesprek en de signalen beter oppak. Door de ander te laten praten kan ik de behoefte van de klant beter trechteren. Op het moment dat ik de stilte omarm en het laat gebeuren, komt de andere kant met zijn eisenpakket. Dan krijgt de ander ook het idee, dat hij gehoord wordt. Voorheen zag ik bij anderen de neiging tot ‘overselling’ en teveel praten.

Petra van Mierlo-Hylarides,
advocaat

Ik kan heel makkelijk praten. Alleen in het openbaar of voor groepen met àlle ogen op me gericht werd ik zenuwachtig. Dan ging ik snel en veel praten of wegkijken.

Ik vond het wel spannend om de workshop te gaan doen. Ik vind dit mijn hele leven namelijk al moeilijk.

Nu heb ik rust ervaren en durf ik mensen echt aan te kijken. Presenteren wordt zo nog makkelijker. Ik vind het echt frappant, hoe snel ik de rust kreeg om iets, waar ik eigenlijk altijd heel erg zenuwachtig voor was, toch te doen. Ook bijzonder om te ervaren hoe er tussen acht volstrekte vreemden binnen een uur een enorme connectie ontstond.

Ik weet zeker, dat mijn verhaal vanuit die rust veel beter overkomt.

Saskia Schnitzler,
docent presentatietechniek

Ik kwam eigenlijk alleen maar uit nieuwsgierigheid en had totaal geen verwachtingen. Ik vond het heel bijzonder. Het is echt iets waar ik nog nooit over gehoord had en het raakt aan niets wat ik al ken.

Ik heb het direct toegepast in mijn lessen op school, zoals bijvoorbeeld in de eerste sessie met mijn mentorklas. Ik heb nu een andere manier van luisteren, waardoor ik rust creëer voor mezelf en me kan focussen ook al is de klas heel rumoerig.

 

Foto van klant Hein van Presenteren voor ieder publiek

Hein van der Meijs,
Care for Ever

Ik deed mee aan de workshop, omdat ik mijn intuïtie volgde. Het voelde gewoon goed om mee te doen.

Eén op één had ik nooit moeite om mijn boodschap overtuigend over te brengen. Zodra dat voor meer mensen was bijvoorbeeld in een groep vond ik dat lastiger. Dan voelde ik me onzeker en was bijvoorbeeld bang om mensen voor het hoofd te stoten.

Ik kan nu vol overtuiging vertellen wie ik ben en wat ik doe. Zonder me van mijn geloof af te laten brengen of bezig te zijn met wat anderen van mij zullen vinden. Ik heb ervaren, hoe het is om voor wildvreemden eerlijk te zijn.

Anne-Claire is als een katalysator voor het groepsproces. Het voelde goed. Het klopte: de mensen, de indeling van de workshop en hoe ze ons door het proces heen leidde.

foto van klant Presenteren voor ieder publiek - Barbara Fuchs

Barbara Fuchs,
auteur

Voor de workshop was ik bekaf… Maar ik kwam enthousiast en vol energie thuis!

Ik spreek eigenlijk nooit voor groepen. Ik kan wel hebben, dat ik het gevoel heb, dat ik zinnige dingen moet vertellen. Dan ga ik geforceerd veel praten. Heb het gevoel te moeten performen. Alsof ik anders niet de moeite waard ben. Dat kost me veel energie en mensen reageren niet altijd zoals ik hoop. Het is een praten vanuit ongemak.

Verrassend, dat je je aanwezigheid niet alleen met woorden duidelijk hoeft te maken, maar dat ook vanuit stilte kunt doen. Ik hoef dan niet zo geforceerd meer te praten.

Ik heb het alleen nog maar thuis toegepast. Ik voel me nu rustiger en serieuzer genomen, waar ik voorheen het gevoel had, dat ik mijn best moest doen om mijn punt te maken.

foto van klant Presenteren voor ieder publiek - Michiel Brandt

Michiel Brandt,
Organisatiecoach

Ik heb geleerd, hoe ik meer invloed kan hebben op mijn eigen aanwezig zijn in het contact met anderen. Ik heb hiervoor nu concrete hulpmiddelen gekregen. Dat is mooi, want door me echt te verbinden met anderen voel ik me niet alleen. Momenten van echte verbinding zijn waardevol en voedend. Dat heb ik tijdens de workshop echt ervaren.

In 2019 ga ik ook in het buitenland trainen, dan moet ik soms gaan communiceren via een tolk. Echt contact is dan nog belangrijker. Voordat ik Relational Presence heb leren kennen, durfde ik dat al wel, maar nu kan ik er nog iets mooiers van maken.

Anne-Claire heeft een mooie veilige sfeer neergezet. Een ruimte om te leren. Waar iedereen zichzelf kan zijn. Je gaat immers pas leren, als je je veilig voelt.

Als coach, trainer of adviseur heb jij zoveel te bieden aan je klanten. Maar als jouw potentiële klanten jou niet weten te vinden of niet begrijpen en jouw dienstverlening niet op waarde weten te schatten, heb je te weinig klanten of te weinig omzet.

Door een presentatie of een video kun je in de harten van je klanten binnenkomen. Dat moet je dan wel durven... En je wilt ook niet gemaakt of geforceerd overkomen. Dan is het gedaan met je geloofwaardigheid.

Uit eigen ervaring weet ik, wat het is om met een steen in mijn maag en knikkende knieën om mijn pitch te houden op een netwerkbijeenkomst. Pfff... dat was eruit... Vreselijk vond ik het. Bovendien leverde het weinig op.

Jij kunt het net als ik langs de 'vallen en opstaan'-manier leren. Of je kunt het jezelf gemakkelijk maken. Ik gun jou het laatste, zodat jij en jouw kwaliteiten zo snel mogelijk tot zijn recht komen en jouw bedrijf kan groeien. Mocht je nog vragen hebben, voel je welkom om contact met me op te nemen. En als jij ook ontspannen en zelfverzekerd jouw publiek op het puntje van hun stoel wilt krijgen, gun jezelf dan deze dag en meld je direct aan.

Zoen van Anne-Claire voor training Presenteren

DOWNLOAD GRATIS

Gratis tips & artikelen